Uleiul de măsline are un gust delicios atunci când este adăugat în salată sau stropit pe o felie de pâine prăjită. Folosit în combinația corectă poate avea un efect foarte puternic și asupra frumuseții tale, de fapt atât de puternic încât vei și uita de zilele în care l-ai folosit doar ca să îți satisfacă papilele gustative și să îți protejezi inima.
Uleiul de măsline poate fi folosit cu încredere într-un tratament DIY excelent pentru tratarea părului uscat și deteriorat, dar și pentru a-l ajuta să-și recapete hidratarea și strălucirea.
Urmărind acest articol până la final vei vedea că nu este nevoie să cumperi produse foarte scumpe pentru a te bucura de un tratament rapid, ieftin și sănătos pentru a avea un fir de păr rezistent, hidratat și mătăsos.
De ce totuși este atât de folosit Uleiul de Măsline în prepararea cosmeticelor naturale ?
Din trecut, de mii de ani, uleiul de măsline era utilizat pentru hidratarea și hrănirea firelor de păr. Unul dintre avantajele enorme pe care îl are uleiul de măsline este acela că poate fi folosit în compoziția unui număr foarte mare de măști de păr.
Uleiul de măsline este un ulei mononesaturat, relativ gros. În urma cercetărilor de laborator s-a constatat ca uleiul de măsline poate să ajute părul impotriva deteriorării și are efect hidratant.
Când ai părul uscat, cuticula părului începe să se dezlipească, iar acest lucru poate duce la ruperea firului de păr. Cuticula este de fapt stratul exterior al firului de par, este invelișul care protejează cortexul, partea cea mai elastica si rezistentă a părului. Cuticula este formată din solzi si se poate deteriora din mai multe cauze.
Uleiul de măsline acoperă cuticula firului de păr pentru a face suprafața solzoasă a firului mai puțin evidentă, iar un alt beneficiu al acestui aspect este că pielea scalpului va beneficia de o protecție suplimentară împotriva factorilor externi.
Uleiul de măsline te poate ajuta, de asemenea, la tratarea mătreții dacă este aplicat direct pe scalp. Este important să iei în considerare cantitatea de ulei pe care o utilizezi, în funcție de tipul de păr.
De exemplu, dacă ai părul fin și drept este recomandată o cantitate mai mică de ulei de măsline și bineînțeles o aplicare mai rară spre deosebire de cazul în care ai un păr mai gros și mai ondulat.
Cum să faci o Mască de Păr cu Ulei de Măsline
Învățând cum să faci o mască de păr cu ulei de măsline, poți obține acele beneficii uimitoare ale măștii de păr folosind doar ingrediente simple pe care probabil le ai deja acasă în bucătăria ta!
Interesat, nu? Iată câteva rețete de mască de păr cu ulei de măsline pe care le poți încerca chiar astăzi. Toate sunt foarte ușoare de realizat, iar aplicarea lor necesită puțin timp și îți vor oferi rezultate de lungă durată.
Dacă totuși timpul nu îți permite și vrei să încerci o mască de păr dezvoltată și testată deja de foarte multe cliente de pe site-ul nostru, aruncă o privire și peste următoarele produse:
Pentru ce tipuri de păr este potrivit Uleiul de Măsline
Dacă îți regăsești părul în una din categoriile următoare, respectiv: păr subţire, uscat, deteriorat, tratat chimic (vopsit), sau gras nu ezita să folosești una din rețetele următoare.
În rândurile ce urmează îți vom oferi în detaliu modul de preparare a celor mai cunoscute măști de păr cu ulei de măsline la un preț foarte bun, poate chiar gratis dacă ai deja ingredientele acasă.
Top 6 Măști de Păr cu Ulei de Măsline care merită să le încerci
1. Masca de păr cu Ulei de măsline
Da ai văzut bine. Doar cu ulei de măsline. Cea mai simplă mască posibilă pe care o poți face. Aplică un sfert de ceașcă de ulei de măsline direct pe părul și scalpul tău (mai ales dacă ai probleme cu scalpul uscat) și acoperă-ți capul cu un prosop pentru 15-20 de minute.
Șamponează și clătește bine părul. Poți repeta acest proces o dată pe săptămână sau mai rar, în funcție de cât de uscat ai părul.
2. Masca de păr cu Avocado și Ulei de Măsline
Fie că îți place sau nu Avocado ca și aliment, acesta poate fi folosit cu succes și pe părul tău. Avocado are o concentrație mai mare de grăsimi monosaturate decât uleiul de măsline.
Cele două super ingrediente combinate îți vor da strălucirea lăsând în urmă un păr sănătos de care o să te bucuri zile la rând.
Rețeta este foarte simplă, se amestecă jumătate de avocado cu 2 linguri de ulei de măsline și se masează în păr.
După ce ați lăsat amestecul în păr timp de aproximativ 45 de minute, spălați foarte bine, iar dacă este cazul puteți folosi chiar și un balsam natural. Avocado conține vitamine, minerale și acizi grași care ajută la hidratarea părului, precum și la sigilarea cuticulelor de păr pentru a preveni ruperea.
3. Masca de păr cu Ou, Ulei de Măsline și Miere
Bateți un ou, adăugați 2 lingurițe miere și 2 linguri de ulei de măsline și amestecați foarte bine până devine o pastă omogenă.
Aplicați și masați firele de păr și scalpul. Lăsați masca timp de 15 minute înainte de spălare și balsam după caz.
Oul conține vitaminele A și E, biotină și acid folic, ideale pentru creșterea firului de păr, sănătate și hidratare. Mierea ajutăla hidratare, și are efect de liant pentru cuticulele firului de păr. Mierea este ideală pentru părul uscat.
4. Masca de păr cu Ulei de Cocos și Ulei de măsline
Adăugă părți egale de ulei de cocos cosmetic în stare lichidă și de ulei de măsline - aproximativ o lingură din fiecare - iar ulterior aplicați amestecul rezultat pe păr.
Lăsați să își facă efectul timp de 45 de minute și acoperiți-vă capul între timp cu un prosop. Nu mai rămâne decât ca după trecerea celor 45 de minute să șamponezi și să clătește foarte bine părul.
Uleiul de cocos, spre deosebire de uleiul de măsline, poate pătrunde în foliculul de păr pentru a-i întări structura. Uleiul de cocos functionează de minune și pentru părul creț, care este mai greu de îngrijit. Acesta va pătrunde adânc în interiorul firului de păr, protejându-l.
5. Mască de păr cu Maioneză și Ulei de Măsline
Poate sună bizar, dar o mască cu maioneză și ulei de măsline va face minuni mai ales dacă ai părul creț sau foarte deteriorat, fiind ideal și pentru sezonul rece.
Combinați 2 linguri de maioneză și o lingură de ulei de măsline și masca este gata. Lasă-l să acționeze aproximativ 30 de minute înainte de a te spăla și clăti.
6. Masca de păr cu Ulei de Arbore de Ceai și Ulei de Măsline
Combină 2 linguri de ulei de măsline cu 2 picături de ulei de arbore de ceai și masează atât părul cât și scalpul. Proprietățile naturale antifungice și antibacteriene ale uleiului de arbore de ceai ajută la menținerea unui scalp curat și sănătos, reducând și mătreața în același timp.
În plus, te va ajuta să îți recapeți părul, ajutându-l să crească din nou și să se întărească în timp. O poți lăsa timp de 10-15 minute și apoi să clătești foarte bine.
Dacă nu știi unde găsești Ulei de Arbore de Ceai Natural de foarte bună calitate, aruncă o privire aici:
Ulei de Arbore de Ceai Cosmetic 100 ml
Tu ce rețete folosești cu succes în rutina de îngrijire a părului? Lasă-ne un comentariu și spune-ne părerea ta despre aceste minunate măști de păr.